Donderdag 10 september 2015

Vandaag zijn we van Antananarivo naar Antsirabe gereden.  Op weg naar Antsirabe hebben we eerst sim kaarten en een mobiel voor mijzelf gekocht. Ik kan nu contact leggen met George,  Didice en Gerald.  George in Tamatave (centre lambahoany) regelt voor ons de trekking in de vierde week van onze reis. Gerald Santos (Santostrekking) heb ik in 2004 ontmoet. Hij heeft toen de trekking voor mij een vriendin in het Andringitramassief geregeld. Nu gaat hij zorgdragen voor dezelfde trekking voor 9 personen: hij zorgt voor 5 tenten, 9 slaapzakken en de maaltijden voor onze trek in Andringitra.  Didice heb ik in 2012 ontmoet in hotel Jardin de la Mer in Mananjary.  Daar werkt ze in de bediening, nu doet ze een opleiding in de verpleging. Vanaf 2012 hebben we af en toe gechat en nu gaat ze vanaf morgen een paar dagen meereizen.

Vanmiddag zijn we een half uur bij het Lake Andraikida geweeest. Toen we na het bezoek aan het meer terugkwamen in Antsirabe was iedereen gecharmeerd van de mooie boulevard in die stad. We liepen er nog een kwartier rond.

Om half zes reden we naar ons overnachtingadres,  Residence  Madalief, zeven kilometer ten zuiden van Antsirabe. De Nederlandse eigenaresse en haar Malagasy vriend hebben een opvang van wezen, die ze proberen aan het werk te krijgen. We slapen nu in riante bungalows in een fijne omgeving.

Tijdens onze rit hoorde ik ook dat Corrie gisteren bijna beroofd was geworden in Tana. Een onverlaat wilde haar tasje stelen, maar door hard te schreeuwen werd ze geholpen door twintig vrouwen die om haar heen gingen staan.  Gelukkig is de beroving niet gelukt.  Kortom, we zijn blij dat we uit Tana zijn vertrokken.

Morgen gaan we naar Ranomafana, we slapen daar in hotel Manja. We slapen daar twee of drie nachten en we hopen daar twee dagen in het Ranomafana Nationale Park te lopen. Hopelijk zie ik weer de bamboelemuur, een lemurensoort die pas in 1985 ontdekt is.