Maandag 11 september 2017

Gisteravond zijn we in 4 bungalows terecht gekomen bij hotel Orchidee in Bekopaka. Bij het ontbijt in het restaurant melden Jan en Arend dat ze een hele dierentuin in de nadrukte/WC hebben: ze durven de WC niet door te spoelen, omdat dan de kikkers en hagedissen ook doorgespoeld worden. In de bungalow van Hans en mij hebben we ook gekko’s en kikkers gezien. Na het ontbijt liepen we van het hotel naar de ingang van het Tsingy de Bemaraha National Park. We kregen 2 gidsen mee. We liepen het gebied van de kalkspitsen in. Deze tocht had ik in 2012 ook met Jocelyne, Simon en Zeno gedaan. Het bestond nu ook weer uit kruipen door gaten, beklimmen en afdalen van trappertjes. Ook kwalmen we weer op een plateau, waardoor we een mooi uitzicht kregen over het grillige landschap. Na twee uur lopen, klauteren, liepen we het park uit. We namen bij eeen stalletje dichtbij het bezoekerscentrum eeen lunch, bestaande uit brood en een gebakken tilapiavis.

Na de lunch maaakte ik met Hans, Annelies en Jan een boottocht over de Manambolorivier.