Zondag 11 oktober 2015

Toen ik wakker werd in de bungalow, begon het langzaam licht te worden.  Het regende buiten. De afstand naar het terras was klein, dus kon ik zonder regenjack naar het terras aan zee lopen. Het werd al snel weer droog. We zouden om half zeven ontbijten en dan om haf acht vertrekken voor een wandeling van de hele dag naar het primaire woud.

Om acht uur vertrokken wij, buiten Donnee ging er een man van de lodge mee om onderweg in het bos een lunch te bereiden. We namen onze regenjacks in onze dagrugzak mee en die waren al snel nodig. Na een korte wandeling over het strand gingen we het bos in. Een klein paadje voerde ons omhoog het bos in. Het was weer gaan regenen, maar we besloten door te lopen. Na enige tijd werd deman met de lunch teruggesttuurd: het zou niet lukken om in het bos met dit weer te picknicken. We zouden proberen rond 3 uur weer terug te zijn in de lodge voor de lunch.

Vrij snel zagen we mooie duizendpoot, een hoogtepunt van deze dag. Het dier was ongeveer 15 cm lang en was felrood. De verbindingstukken tussen de segmenten waren zwart. De vele poten liepen in golfbewegingen over de grond. Ik maakte er foto’s en een video van.

Een fraaie duizendpoot liep over de grond van het primaire woud
Een fraaie duizendpoot liep over de grond van het primaire woud

We kwamen ook veel interessante planten tegen. Onderweg zagen we ook nog lemuren en het lukte mij wat alarmroepen van de black-abd-white ruffed lemuur op mijn iphone op te slaan. Rond 1 uur waren we de dreinende regen zat en besloten we terug te keren. Aan het einde van deze middag kon ik eindelijk weer eens lezen. Uitkijkend op de zee, met een cola in de hand, las ik een dwarligger van Dan Brown, die ik van Marcia had meegekregen. Een spannend verhaal.

Die avond maakten we om zes uur met Donnee een avondwandeling met zaklantaarns. Dat leverde in vergelijking met eerdere nocturnes weinig op: we zagen een kameleon en een rustende uil.

4 gedachten over “Zondag 11 oktober 2015”

 1. hallo Fred,
  Na mijn voettocht in duitsland, familieomstandigheden en computerproblemen zit ik in dwingelo om al jouw berichten eens rustig te lezen. en dat zijn er nogal wat. zo beleef ik toch nog een beetje vanje reis mee. Daar kan je weer een boek over schrijven!
  Ik ben benieuwd naar je life – verhalen als je weer terug bent.
  Heel veel succes en plezier voor de rest van je reis

  Groetjes

  Margriet

 2. Tjeee…… wat een avontuurlijke reis! Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt!!! Je kunt we vast wel weer een boek over schrijven!! Geniet van de laatste dagen en een goede terugreis gewenst!
  Tot gauw!
  Lfs Gerda

  1. Hoi Gerda,

   Het doet mij goed weer wat van je te horen. Ik hoop dat we binnenkort kunnen bijkletsen.

   Liefs, Fred

Reacties zijn gesloten.