Woensdag 13 september 2017

De derde dag in de Tsinga hadden we gepland als rustdag. Omdat we al de eerste dag de boottocht over de Manombolo hadden gemaakt, besloten we terug te rijden richting Morondava en een nacht te slapen in het Kirindy Reserve. Daar had ik in maart 2012 veel reptielen gezien.
We vertrokken weer vroeg en namen weer een lunchpauze in restaurant Mad Zebu in Belo sur Tsiribihima. Na de lunch gingen we met ons busje naar de bac over de Tsiribihina.

Dinsdag 12 september 2017

Dit was onze tweede dag in Bekopaka. We zouden naar de Grote Tsingy gaan. We moeten ons groep in tweeen listen, omdat hij te groot is voor een gids. Han, Annelies, Ineke en Franny gingen met de “klimtocht” mee. Omdat ik wat wondjes aan mijn rechterbeen heb, ga ik met de andere groep mee, bestaande uit Jan, Hans, Arend en Wies. We zouden speciaal op de vogels letten.
Met ons busje reden we naar het startpunt van de Grote Tsingy. Aan het begin van onze tocht kwam ik per ongeluk in aanvaring met de peulen van Mucuna prurens (taikilotra), wat mij een irritante jeuk van de bovenramen opleverde