Programma van de reis

Duur

De reis zal 3 tot 6 weken duren. Drie weken is wel het minimum om iets van dit bijzondere eiland te zien. Mensen, die meegaan, kunnen kiezen voor 3 weken. Je kunt ook langer blijven, we kunnen het programma zodanig maken dat een deel 3 weken reist en een ander deel langer

Wie kan er mee?

Iedereen die geïnteresseerd is om de exotische flora en fauna van Madagaskar te zien, is welkom. Deze reis kan af en toe minder comfortabel zijn, dus als je meegaat moet je wel over een redelijke basisconditie en een zekere mate van flexibiliteit bezitten.

Overnachtingen

We verblijven in middenklasse hotels en eenvoudige bungalows. Reken op een bedrag van 7 tot 12 euro per nacht per persoon. In de hoofdstad Antananarivo kan dit bedrag hoger zijn (bijvoorbeeld 14 euro in Hotel Anjary)

Vervoer

Het grootste deel van de reis zullen we maken met gehuurde busjes met chauffeur (bij de geasfalteerde stukken). Mogelijk moeten we bij een aantal trajecten reizen met 4 wheel drivers

Te bezoeken gebieden

Er zullen zowel tropische regenwouden (Masoala National Park, Andasibe National Park, Ranomafana National Park) als woestijngebieden in het zuidwesten worden bezocht.

Waarom kiezen we voor september/oktober?

In 2004 ben ik in de maanden juli en augustus in Madagaskar geweest. Het is dan de “droge periode”van het jaar. Ideaal voor het reizen met een auto over de wegen, omdat alle wegen in principe berijdbaar zijn.  Maar de meeste planten zijn rust (en hebben de bladeren laten vallen) en er bloeien maar weinig planten. Je ziet dan ook weinig reptielen.
In 2012 ben ik vanaf half maart tot half juni in Madagaskar geweest. In het begin heb ik nog wat regenbuien meegemaakt en natte wegen. Er waren wel meer reptielen te zien, maar sommige gebieden waren ook in juni nog niet te bereiken door de natte wegen.
In de maanden november tot en met half maart is het regenseizoen. Heel veel wegen zijn niet te berijden en je kunt dan moeilijk de interessante gebieden bereiken. Voor de kikkerliefhebbers is het de mooiste tijd, in je regenkleding kan je de vele kikkers bewonderen.
Wij hebben gekozen voor de periode september/oktober. Ik hoop dat er in die tijd meer bloeiende planten zijn te vinden, omdat het regenseizoen langzaam op gang komt.  Ook de lemuren krijgen jongen en het wordt nog interessanter om hen te bekijken.

 

 

 

Dit is de weblog over de Madagaskarreis 2015

Beste Lezers,

Enkele planten- en dierenliefhebbers willen in september/oktober 2015  een interessante studiereis gaan maken naar het fascinerende eiland Madagaskar.

Het initiatief voor deze reis is genomen door Arend Wakker en Fred Triep, beide vrijwilligers aan de Hortus van Amsterdam

Planten- en dierenliefhebbers, die graag meewillen, kunnen reageren.

Fred Triep