Zondag 10 september 2017

Deze dag vertrokken we vroeg uit Morondava. De special 4WD truck stond voor hotel Zoom.

Onze 4 WD truck

Omdat ons hotel geen ontbijt bood, gingen we naar een tent aan de overkant. Daarna reden we in de truck naar Bekopaka. Enkele kilometers konden we de RN 35 volgen, daarna sloegen we linksaf een onverharde weg in naar het noorden. We passeerden de Allee de Baobab en Kirindy Reserve. Enkele uren later bereikten we de Tsiribihina rivier. Er stond een behoorlijk file van auto’s, die via een bac overgezet moesten worden. Onze gids Raija besloot, dat wijzelf al zouden oversteken met een bac, die klaar stond. De truck zou later arriveren in Belo sur Tsiribihina, waar wij onze lunch zouden gebruiken.
Tijdens het wachten op het laden van bac kochten we een kokosnoot, die vakkundig door de verkoper werd geopend. Na het leegdrinken van de kokosnoot schraapte hij het restant aan kokos uit de noot en gaf dat ons om zo op te eten.
De overtocht naar Belo duurde ongeveer 20 minuten, omdat de bac ook voor een groot deel de rivier volgde. Na aankomst bij de overkant liepen we het dorp in naar restaurant Mad. Even leek er een probleem met onze truck: mogelijk kon hij niet overgezet worden, omdat bij een eerdere overzetting een vrachtwagen te water was geraakt. Maar om half drie verscheen toch onze truck.
Die middag hobbelden we verder over de onverharde weg naar het noorden.