Woensdag 9 september 2015

Gisteravond kwamen we omstreeks 1.00 uur ’s nachts in hotel Anjary aan. We waren bekaf. Nadat iedereen vanochtend uitgeslapen had, zijn we om 11 uur op pad gegaan.

Geld wisselen was een probleem, dat ons veel tijd kostte. Maar wat mij enigzins van slag bracht, was de diefstal van de portomonee van Herman. Toen we na het ontbijt de stad ingingen werd hij na een kwartier wandelen al beroofd van zijn portomonee met 50 euro en een ING pasje. Ik liep voorop in een straat en had niet in de gaten dat hij achter mijj ingesloten werd door 3 jonge mannen. De gebeurtenis heeft ons extra waakzaam gemaakt.

Het leven van een miljonair gaat niet over rozen.

Vanmiddag moesten we veel tijd uitttrekken om geld te pinnen. We wilden voor de hele groep 15 miljoen ariary uit de pinapparaat te halen met 2 prepaid visakaarten, maar de hard werken lukte het maar om 2 miljoen te pinnen. Kortom het leven van miljonairs is niet altijd gemakkelijk.

We bezochten Zimbazaza, de planten- en dierentuin van Antananarivo. Een gids leidde ons langs  de lemuren, de fossa en de planten.

Na een fantastisch lunch bezochten we de Rova, het paleis van de laatste koningin van Madagaskar, die 1896 moest aftreden van de Fransen.

Petra had iets te enthousiast naar een wandkleedje gekeken. Twee vrouwen met wandkleedjes volgden ons over het terrein van de Rova. Het leek er op, dat zij alle familieleden hadden ingeschakeld ons elke keer weer te verrassen met hun kleedjes.

Corrie heeft vandaag haar eigen programms gedraaid. Als ibu wordt ze door allerlei jonge mannen in de gaten gehouden en verzorgd:  ze vliegen voor haar om het haar naar de zin te maken.

Vanavond hebben we heerlijk gegeten in restaurant Sakamanga. Na de maaltijd heb ik de overnachting voor morgen geregeld: we slapen bij Madelief bij Antsirabe. Madelief is een project van twee Nederlanders

Het is tijd om te gasn slapen. Tot de volgende keer