Fred Triep's website


Ik woon in Amsterdam en ik werkte op het Horizon College in Alkmaar en Hoorn. Aan deze school (en zijn voorgangers) heb ik een groot aantal jaren biologie gegeven. Vanaf 1988 gaf ik er ook informatica, eerst een aantal jaren aan de HAVO/MBO en de VHBO. Vanaf 1 mei 2000 gaf ik les aan het ICT college van het Horizon College. Hier gaf ik  ICT vakken, zoals een HTML cursus en de vakken programmeren en Service Desk. Vanaf 1 augustus 2007 werkte ik ook een dag in de week aan de Stichting Praktijk Leren in Amersfoort. Daar werkte ik aan materiaal voor ICT docenten van MBO colleges, onder andere een applicatie voor Service Desk

Tot 1 augustus 2002 had  ik een taak in de ondersteuning van collega's aan het College  op ICT gebied, met name bij de ontwikkeling van weblocatiesmultimedia-applicaties en de bouw van databases

Vanaf augustus 2003 tot januari 2006 werkte ik mee aan het project Front Office Medewerker van het Horizon College. Naast het Horizon College, deden aan dit project mee ROC Adam, ROC Eindhoven,  de gemeente Alkmaar, de gemeente Heerhugowaard, de gemeente Schagen, de gemeente Wieringen, de Kamer van Koophandel (regio noordwest) en de Ecabo. Dit heeft een simulatie opgeleverd, die door de afdelingen Juridische Dienstverlening van een aantal MBO colleges wordt gebruikt. Ik was betrokken bij de verdere ontwikkeling van de simulatie Front Office Medewerker als webmaster en webontwikkelaar (ontwikkeling van de website en de database).

Vanaf 1 april 2012 ben ik met prepensioen en enige tijd later ging ik met pensioen. Ik werk niet meer voor het  Horizon College, maar ik doe nog een aantal klussen voor organisaties via mijn bedrijf F. Triep Multimedia. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij de Hortus Botanicus, de vereniging TeVoet en de stichting Wandelnet.

Op vrijdag 14 oktober 2016 heb ik als vrijwilliger een programmeerles met Scratch gegeven op Basisschool Huibers in Amsterdam Slotervaart in het kader van een recordpoging om zo veel mogelijk leeerlingen in Nederland tegelijk te laten programmeren. Op vrijdag 20 maart ga ik een vergelijkbare les geven op een basisschool in Nieuw Sloten, De Vlaamse Reus, honderd meter van mijn huis. Deze lessen zijn ontwikkeld door de Stichtimng FutureNL.

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2020  F. Triep Multimedia