Fred Triep's website


Ik heb biologie gestudeerd en in de doctorale fase twee stages in de botanie gedaan:

1. Een onderzoek in de Plantenfysiologie met de schimmel Penicillium isariiforme. 

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Acta Botanica Neerlandica. Het is te lezen via:
http://natuurtijdschriften.nl/download?type=document&docid=539900

2. Een onderzoek aan slootvegetaties in de Ronde Hoeppolder ten zuiden van Amsterdam.

In dit onderzoek heb ik een typologie van de slootvegetaties in dieze poleder gemaakt. Het verslag over dit onderzoek wordt genoemd in de volgende publicatie:
https://edepot.wur.nl/290029

Na mijn studie werkte ik een jaar aan de invloed van recreatie op duinvegetaties aan de VU, wat helaas weinig resultaten opleverde.

Daarna ging ik in het onderwijs werken. Over mijn loopbaan daar kunt u lezen bij het onderwerp Onderwijs.

In 1986, bij de oprichting van de vriendenvereniging van de Hortus Botanicus begon mijn loopbaan als vrijwilliger bij de Hortus. Ik kwam in de reactie van het blad, dat achtereenvolgens Plantage Hortus en Hortuskrant heette. Voor dat blad schreef ik in de rubriek "De plant van Fred" elke keer een artikel over een bepaalde plantensoort in de Hortus. Dat leverde meer dan 100 artikelen op, die ik later op de Botaniewebsite (de oorspronkelijke Nederlandse versie) en Botanywebsite (de Engelstalige versie) verschenen.

In 2011 bezocht ik voor de tweede keer Zuid- Afrika. Toen besloot ik een digitale flora van Zuid- Afrika te maken om voor mij zelf wat overzicht te krijgen.

 In 2012  bezocht ik voor de tweede keer Madagaskar. Van dat land was geen mooie plantengids beschikbaar. Ik besloot toen te beginnen met een digitale flora van Madagaskar. Deze website besloot ik in het Engels te doen, zodat hij een groter publiek kon bereiken.


Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2020  F. Triep Multimedia