Fred Triep's website


Beeldhouwen in hout doe ik al meer dan 20 jaar. In de eerste jaren maakte ik beelden tijdens cursussen bij de organisatie Kunstweb. In 2000 ontnoette ik op de cursus bij Kunstweb cursist Adel Tolba. Wij wilden vaker beeldhouwen, ook als de officiele cursus in mei was afgelopen. Wij konden in onderhuur bij onze docente van de cursus, Herma, haar atelier in de Bloedstraat gebruiken. Toen we na een aantal jaren daar weg moesten, hebben we andere atelieres gehad, zoals: 

  • In een oude school in de Roerstraat
  • In een kunstenaarsbroedplaats in het oude Volkskrantgebouw (nu Volkshotel)
  • In een buurthuis in Buitenveldert

Momenteel heb ik geen atelier meer, omdat het niet meer betaalbaar is in Amsterdam. Maar hopelijk wordt dit in de toekomst anders.

Van een aantal beelden heb ik siliconen- polyestermallen gemaakt, zodat ik er gipsen of betonnen afdrukken van kan maken. Deze kopieën kunnen ook gepatineerd worden met houtkleurige beitsen, zoals mahonie of red cedar.
De gipsen of betonnen kopieën van mijn beelden zijn te bestellen.

In januari 2020 ben ik gestart met beeldhouwen in steen bij de vereniging De Zondagschilders in de Jordaan. Daar heb ik inmiddels twee beelden in speksteen gemaakt en twee beelden in kalksteen (mei 2022). Aan een nieuw beeld wordt gewerkt.Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2020  F. Triep Multimedia