Fred Triep's website


Inleiding

Op 1 april 2012 kon ik stoppen als docent in het middelbare onderwijs. Wat zou ik nu gaan doen? Eerst verbleef ik drie maanden in Madagaskar. Dat was een aangenaam verblijf. Mijn activiteiten t.a.v. Madagaskar kunt u lezen op de pagina’s daarover.

Ik kon meer tijd besteden aan mijn hobby’s  zoals reizen, wandelen, fotograferen, beeldhouwen, schrijven, maar ik wilde ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Als gepensioneerde bioloog leek de vergroening en de verduurzaming van mijn omgeving een zinvolle taak voor mij..

Mijn missie is om mijn buurt (Nieuw Sloten en De Aker),  het stadsdeel Amsterdam Nieuw west en geheel Amsterdam groener te maken. De biodiversiteit moeten we vergroten in de stad, maar ook daarbuiten. Verder moeten we verduurzamen en af van de fossiele brandstoffen.

Buurtbudgetprojecten voor de vergroening

In 2021 heb ik een buurtbudgetproject ingediend bij stadsdeel Amsterdam Nieuwwest om perken met wilde planten in de wijken Nieuw Sloten en De Aker aan te leggen. Dat is in 2021 met een groot aantal stemmen gekozen door de buurtgenoten. Met behulp van buurtgenoten hebben we in november 2022 vijf perken aangelegd in die twee wijken. In de zomer van 2023 heeft iedereen van de bloemen kunnen genieten en de bijen en zweefvliegen maakten overuren.

In de zomer van 2023 heb ik een nieuw project ingediend: Op een drietal plekken in de wijken Nieuw Sloten en De Aker tegels weghalen en er fruitbomen en struiken plaatsen. In november 2023 is dit project  gekozen door de buurtgenoten. Ik ga het in 2024 uitvoeren, samen met een begeleidend bureau, een hovenier/tuinontwerper en buurtgenoten.
 

Tiny Forest

Ik zou ook graag een Tiny Forest willen aanleggen in deze buurten en misschien later ook in Nieuwwest. Er is veel animo voor in de buurten en twee basisscholen willen er aan meewerken. Het grootste struikelbrok zal mogelijk de gemeente zijn. Dat wordt nog een pittige strijd. Dit initiatief heb ik gestart na het inspirerende artikel van Frank Landman op dit medium.

W.E.N.S. (werkgroep energie transitie Nieuw Sloten

Twee jaar gelden ben ik toegetreden tot de werkgroep energie transitie Nieuw Sloten, een groep vrijwilligers uit Nieuw Sloten die een voortrekkersrol vervullen bij de energietransitie door onder andere lezingen en het opzetten van een energie coöperatie.Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2020  F. Triep Multimedia