Zondag 18 oktober 2015

George had gedacht dat we het wel leuk zouden vinden om een oliepalmplantage te bezoeken en kaartjes geregeld. Maar Corrie, Jan en Annelies waren niet geïnteresseerd en ik was voornamelijk in de suikerraffinaderij geïnteresseerd. We zegden af en George kon de kaartjes annuleren.

In de ochtend was ik weer enkele uren bezig met mijn weblog en bekijken van mijn e-mail. In de middag zouden we Tamatave afsluiten met een lunch/diner aan het strand, waarbij we ook wat wilden lopen over het strand.

Omstreeks half drie lieten we ons door twee pousse velo brengen naar restaurant Oase501 aan de noordkant van de stad. Daar namen we een heerlijke lunch. Daarna maakten we een wandeling over het strand zuidwaarts. Jan en Annelies namen nog even een bad in de branding, ik had er geen zin in; echt zwemmen kan je in de Indische Oceaan aan de oostkant van Madagaskar niet, er zijn te heftige stromingen en/of haaien.
Waar het strand eindigde op de rotsen, volgden we achter de rotsen het pad dat later overgaat in de Boulevard.

De haven van Tamatave, gezien vanaf de boulevard bij de instroom van de rivier in de zee
De haven van Tamatave, gezien vanaf de boulevard bij de instroom van de rivier in de zee

Het begon donker te worden toen we weer plaatsnamen op het terras van “Bateau Ivre”, waar we ter afsluiting een cocktail en een punch coco namen. Daarna gingen we met twee pusse velos weer terug naar het Centre. In onze bungalows pakten we alles in voor de terugreis naar Antananarivo.