Maandag 14 september 2015

Dit bericht is later ingetypt.

Op maandagochtend zijn we van Ranomafana naar Manakara gereden,  waar we aan het begin van de middag bij hotel Vanilla in het centrum van het dorp aankwamen. Na een heerlijke lunch reden we met ons busje naar de bungalows aan de zee. Tijdens de vorige reis sliep ik ook in een bungalow aan de kust, op een half uur lopen van het dorp. Nu sliepen we 8 km ten zuiden van het dorp.

De bungalows waren ruim en door de vele bedden hadden we allemaal ons eigen bed. Aan her eind van de middag liepen we even naar her strand, waar een paar van onze reizigers de watertemperatuur hebben getest. Helaas is de ooskust van Madagaskar niet geschikt voor zwemmers: er zijn heftige stromingen en als je ver gaat kan je ook een haai tegenkomen.

Die avond aten we in het restaurant op het duin, met de branding van de indische Oceaan als achtergrondgeluid. Natuurlijk hebben we allemaal een visje gegeten, aangevukd met rijst, frites en peultjes.

Ik had als programmaonderdelen voor de dag er op bedacht: over het kanaal van Pamgalanes naar een vissersdorp en een bezoek aan de Vanille plantage.  Onze chauffeur bleek ook hier over connecties te  bezitten en hij kon dat voor ons regelen, met een vismaaltijd op her strand er tussen door.