Zaterdag 26 september 2015

Toen ik mij aangekleed had, liep ik rond het hotel. Ik maakte er een foto van.

Hotel Orchidee in Andasibe
Hotel Orchidee in Andasibe

Op deze dag zouden we gaan ontbijten op het terras van Feon’ny ala. George  van Centre Lambahony zou er voor zorgen dat we hier de afgelopen nacht zouden kunnen slapen.  Maar dat was hem niet gelukt omdat er veel groepen waren.  We hadden daarom bedacht dat we er zouden ontbijten, zodat we van de sprookjesachtige sfeer met uitzicht op het oerwoud zouden kunnen genieten. Voor het ontbijt liep ik door de druilerige hoofdstraat van het dorp Andasibe.

Ik loop door de drijfnatte hoofdstraat van het dorp Andasibe.
Ik loop door de drijfnatte hoofdstraat van het dorp Andasibe.
Het eerste kraampje in de hoofdstraat van Andasibe, dat wordt ingericht.
Het eerste kraampje in de hoofdstraat van Andasibe, dat wordt ingericht.

Om 7.15 uur stapten we in ons busje, zodat we om 7.30 op het terras van Feon’ny ala zouden zijn. Toen we daar aankwamen, bleek de ruimte in het hotel stampvol toeristen te zijn en het personeel had het druk met de verzorging van hun eigen gasten. We konden dus niet  in de hotel ontbijten. We liepen naar het hotel aan de overkant van de weg. Daar konden ze wel voor een ontbijt zorgen, maar het opnemen van de bestelling en het neerzetten van de bordjes kostte al een uur. We zouden om 8.30 bij de ingang van het Park Mitsinjo zijn, waar onze gids op ons zou wachten. Ik was bezorgd, maar Mamy verzekerde mij dat ik daarover niet druk hoefde te maken, onze gids wist dat we later zouden komen.

Zouden we het zingen van de indri nog wel kunnen horen? Deze lemuren gaan meestal na hun ontbijt zingen. Toen we onze broodjes met omelet en confiture kregen, hoorde ik in de verte de eerste geluiden van de indri.  Even later hoorde ik ook de geluiden dichtbij. Zaten dan naast het hotel? Nee, het bleken opnamen van een BBC  team te zijn, die een paar tafels verder zaten. Er werd weer door een BBC ploeg een documentaire gemaakt, misschien over Madagaskar of alleen over het bosgebied rondom Andasibe. Waarschijnlijk was dit het bekende team van David Attenborough. We kwamen hen later tegen met klimspullen in het bos.

Rond 9.30 uur kwamen we bij de ingang van het Park Mitsinjo. We maakten een wandeltocht door het park in de hoop de Indri te zien en te horen.  Al vrij snel zagen we een bijzonder dier, de giraffekever. Deze kever heeft een lange nek zoals een giraffe. Ik was verrast en blij, dat ik deze bijzondere kever hier al zag, ik had hem pas op het Masoala schiereiland verwacht. Mijn dag kon niet meer stuk.

Een omgevallen giraffekever ligt op een blad
Een omgevallen giraffekever ligt op een blad
De giraffekever op het blad met mijn vinger op de achtergrond
De giraffekever op het blad met mijn vinger op de achtergrond

Even later liepen we het gebied in, waar de Indri’s zitten. Vrij snel vond onze gids een tweetal dat boven in de bomen zat . Ik maakte er foto’s van. Ook hier hadden we geluk, doordat het in de ochtend miezerig had geregend, waren de indr’ s mogelijk veel later actief geworden.

Een indri zit in een boom en kijkt ontspannen naar mij.
Een indri zit in een boom en kijkt ontspannen naar mij.
Een indri in een boom
Een indri in een boom

Toen ik aan het fotograferen was begon een van de dieren te schreeuwen.  Annelies en ik zetten een geluidsrecorder op onze Iphone aan. We hopen dat we “hun gezang” kunnen gebruiken in de tropische kas van de Hortus tijdens de museumnacht. Het thema is dit jaar “jungle”.  Het zou leuk zijn, als we voor die nacht de geluiden uit het oerwoud kunnen gebruiken.
We kwamen ook weer een mooie grote kameleon tegen.

Een kameleon kruipt over een takje
Een kameleon kruipt over een takje

In het begin van de middag gingen we met ons busje naar hotel Andasibe, aan de westkant van het dorp.  Daar namen we een lunch. Ik bleef daar de rest van de middag, omdat er prima wifi was: ik kon weer aan mijn weblog werken. Aan het einde van de middag liep ik terug naar ons hotel Orchidee, waar we om zeven uur weer genoten van een heerlijk diner van rijst met kip, frieten en peultjes.