Zaterdag 10 oktober 2015

We waren weer vroeg aan het ontbijt, om 7 uur. Tussen. 8 en 9 uur zou Fatima met de boot vanaf Masoala schiereiland komen en daarna zouden we met de boot, onze bagage en onze gids Donnee naar de Hippocamp Lodge op het schiereiland varen.

Om half negen kwam de boot aanvaren, die aanlegde voor het hotel Manga Beach. Het was een zodiac met een krachtige buitenboordmoter. Nadat onze bagage en de vooraden voor de lodge waren ingeladen, stapten wij in. Na anderhaf uur varen kwamen we bij de lodge aan, die prachtig aan het strand lag: we kregen meteen het bountygevoel.

Aankomst bij Masoala schiereland met een zodiac
Aankomst bij Masoala schiereland met een zodiac

Het open restaurant van de lodge was om een grote mangoboom gebouwd en vanaf het terras had je uitzicht op de zee.

Het restaurantgedeelte van de Lodge was om een groet mangpboom gebouwd
Het restaurantgedeelte van de Lodge was om een groet mangpboom gebouwd
Het terras van de Hippocamp Lodge lag aan het strand
Het terras van de Hippocamp Lodge lag aan het strand

We konden onze spullen in 3 bungalows leggen en we kregen daarna een 4 gangen lunch op het terras. Onder het kabbelend geluid van de branding genoten we eerst van een heerlijke salade, daarna kregen we vis met frietjes en rijst. De lunch werd daarna vervolgdmet broodjes en franse kaas en daarna nog een toetje.  Als afsluiting werden er twee flessen sterke drank neergezet, die als digestief konden dienen: een tamarindedrankje of een vanilledrankje.  We kregen alle vier het Zwitserleven gevoel.

De middag vorderde, het was inmiddels haf drie. We zochten Donnee op, we wilden nog een tocht in het oerwoud maken. Die middag maakten we nog een tocht van enkele uren, waarbij we konden genieten van enkele woudreuzen (Canarium spec, Intsia bijuga, Uapaca spec.). Het was een mooie middag.